Historia

Faysal Bilmez aloitti uransa ruoanlaiton parissa 6-vuotiaana Silvan kaupungissa, Diyarbakirin ”läänissä” Turkissa, työskentelemällä äitinsä keittiöapulaisena. Hänen ensimmäiset tienestinsä pikkupoikana tulivat turkkilaisen jugurtin myynnistä. Äidin reseptit ja paikalliset ruoanlaittoperinteet ovat edelleen vahvasti läsnä hänen omassa kokkaamisessaan.

Faysalille on kertynyt pitkä kokemus ravintola-alalta. Ennen Suomeen muuttoaan hän toimi tarjoilijana ja keittiöapulaisena monissa ravintoloissa Turkissa. Reseptit ja ruoanlaitto kiinnostivat kuitenkin tarjoilijantyötä enemmän. Suomeen muutettuaan Faysal perusti Medzan grillikioskin Hervannan Kanjoninkadulle vuonna 1999. Hän haaveili pitkään omasta ravintolasta, ja kymmenisen vuotta myöhemmin rohkaistui avaamaan ensimmäisen ravintolansa Lindforsinkadulle. Vuonna 2008 avattu Ravintola Malabadi onkin nopeasti noussut Hervannasta pienoiseen kulttimaineeseen, ja ravintolan kuuluisien lammasruokien perässä tulvii asiakkaita kauempaakin Pirkanmaalta!

Faysalin tavoitteena on esitellä aitoa turkkilaista keittiötä laajemmassa muodossaan suomalaisille ja hän uskookin tekevänsä sen ainoalaatuisella tavalla Pirkanmaalla. Ravintola Malabadin keittiön kolme perusraaka-ainetta ovat ohueksi kaulittu filo-taikina yufka, keitetyistä jyvistä valmistettu kuiva ja rouhittu vehnä bulgur, sekä riisi. Malabadin keittiö on myös monipuolisten lihojen ja mausteiden keittiö, jossa arvostetaan tuoreutta, puhtautta ja raaka-aineiden korkeaa laatua. Tammelan Malabadi tuo siis monivivahteisen turkkilaisen ruoan esiin tyylikkäästi, rennosti ja modernilla otteella. Ravintoloitsija vinkkaa tutustumaan ruokalistalta paljon kehuttuihin lammasruoka-annoksiin, sekä turkkilaiseen kansallisruokaan, makeaan leivonnaiseen, baklavaan.

Ravintola Malabadin nimi johtaa juurensa Malabadin sillasta (turkiksi Malabadi Köprüsü), joka on kuuluisa ja vanha silta (vuodelta 1155) Kaakkois-Turkissa, parikymmentä kilometriä Faysalin kotipaikasta.